La nostra línia pedagògica (Projecte Educatiu)

Ens plantegem l’educació dels nostres nens i nenes des d’una vessant globalitzadora i això ens permet entendre els infants com “un tot” i potenciar el desenvolupament dels diversos aspectes que hi intervenen: cognitiu, afectiu, social, psicomotriu i comunicatiu.
Som una Llar activa i com a tal, considerem l’infant protagonista del seu aprenentatge. Facilitem i proposem múltiples situacions que permetin que els nostres nens i nenes coneguin objectes, persones i el seu entorn mitjançant la manipulació, la descoberta i l’experimentació.
Atendre les necessitats bàsiques de l’infant com l’afecte, l’alimentació, higiene, descans... és prioritari i per això les rutines quotidianes són l’eix vertebrador del nostre dia a dia.
Respectem el moment evolutiu i ens ajustem a les diferents necessitats d’aprenentatge. Tenim en compte els diferents ritmes individuals dels infants i donem suport i propostes adaptades a les seves possibilitats integrant-los en tot moment.
El joc és l’element clau en el desenvolupament integral, per a nosaltres, jugant el nen descobreix, explora i experimenta sensacions, moviments i això li permet conèixer-se a si mateix i a formar conceptes del món que l’envolta.
El paper de la família i la seva relació amb la Llar és molt important ja que permet una millor adaptació de l’infant. Oferim diferents canals de comunicació: reunions, xerrades, agenda, comunicació directa a les entrades i sortides... Tot això facilita un bon clima que afavoreix la relació amb l’infant, la seva família i amb els educadors i educadores. Fomentem i considerem un aspecte molt important, la comunicació diària entre mestres i famílies, per tal de crear un vincle afectiu i estar alineats en el procés educatiu i evolutiu de l'infant. Treballem per potenciar els vincles i poder valorar en cada moment la situació i l'estat anímic dels més petits. Pensem que és un error veure la Llar i la família com dos mons separats. Per a nosaltres l’educació és una suma de tots, on hem de treballar plegats. La Llar és un lloc per compartir experiències, per aprendre, per descobrir i volem fer-ho conjuntament.
Considerem convenient aproximar l’infant al seu entorn social, cultural i natural i ho fem mitjançant diferents sortides pel barri (anem al mercat, anem a veure les paradetes de Sant Jordi, anem a passejar...) anem al teatre, fem una excursió a la granja, visitem els Mossos d’esquadra, ... També fomentem el coneixement de les nostres tradicions i festivitats com són el Nadal, la Castanyada, Carnestoltes, Sant Joan...